ALMANYA TEMA Vakfı kurulduğu 1998 yılından bu yana Türkiye'de 300 binden fazla fidan dikti. Vakıf, Türkiye'de özellikle erozyon sorunu olan bölgelerde ağaçlandırma yapıyor. Aynı zamanda Almanya'da yaşayan Türkler'i çevre konusunda bilinçlendirmeyi hedefleyen TEMA Almanya Vakfı bu çerçevede pek çok önemli projeyi uygulamaya koydu.
TEMA Almanya Vakfı'nın yürüttüğü, 'Senin ve Sevdiklerinin Dikili Bir Ağacı Olsun' kampanyası ile 5 euro bağış yapan kişi kendisi veya sevdiği biri için Antalya'da fidan diktirebildiği belirtildi. TEMA Almanya Vakfı Proje Koordinatörü Handan Anapa vakfın çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi:
"Türkiye'de bugüne kadar Konya, İzmir ve Antalya'da ağaçlandırma yaptık. Ağaçlandırma yapılan bölgeleri seçerken erozyonun yüksek olduğu yerleri seçiyoruz. Almanya'da yaşayan insanlarımız TEMA'ya büyük ilgi gösteriyorlar. Bu desteğin daha da artmasını bekliyoruz. Destek ne kadar çok olursa biz de o kadar fazla ağaçlandırma yapabiliriz. Halen yürütmekte olduğumuz 'Senin ve Sevdiklerinin Dikili Bir Ağacı Olsun' kampanyamızda bağış yapanlara ağaçlarının hangi bölgede ve kimin adına dikildiğine dair sertifika veriyoruz."
TEMA Almanya Vakfına www.temastiftung.de adresinden, [email protected] mail adresinden veya 0049 221 3592440 numaralı telefondan ulaşmak mümkün. HA(AÖ/İD)