İNGİLTERE'nin başkenti Londra’da bulunan Türk-İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası, 33'üncü kuruluş yılını düzenlediği balo ile kutladı. Başbakan Erdoğan’ın avukatı Emma Edhem’in başkanı olduğu TBCCI’ın, yıllık geleneksel balosunun onur konuğu Büyükelçi Ünal Çeviköz oldu.
Başkentin merkezindeki Savoy Hotel’de dün akşam düzenlenen baloda, TBCCI Başkanı Emma Edhem ev sahipliği yaparak konuklarını karşıladı ve gece boyunca onlarla  ilgilendi. Geceye Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz ve eşi Emel Çeviköz, Büyükelçi Müsteşar Fatih Ulusoy, KKTC Temsilcisi Oya Tuncalı, Konsolos Barış Elmener, Ticaret Başmüşaviri Yavuz Mollasalihoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi Numan Kodal, Türk-İngiliz Gazeteciler Birliği Başkanı Alpaslan Düven, IBM Cloud lideri Doug Clark’ın yanı sıra 100’den fazla Türk-İngiliz işadamı katıldı.Konuklar çikolata çeşmesine büyük ilgi gösterdi.
"TÜRKİYE AB ÜYESİ OLMALI"
Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz konuşmasında, iki ülke dostluk ve ticari ilişkilerinin geçmişinden söz etti. Büyükelçi Çeviköz, Türkiye’nin AB üyeliğini hak ettiğini ve bunun derhal gerçekleşmesi gerektiğini belirtti. Çeviköz, Türkiye’nin AB üyeliğini her zaman destekleyen İngiltere’ye teşekkür etti.
TÜRK-İNGİLİZ TİCARETİ İŞBİLİĞİ GÜÇLENİYOR
TBCC Başkanı Emma Edhem de Türk-İngiliz ticari ilişkilerinden söz etti ve iki ülke arasındaki işbirliğinin her geçen gün daha da güçlendiğini ifade etti.
Daha önce geleceği açıklanan Devlet Bakanı Mehmet Şimşek’in, işlerinin yoğunluğu nedeniyşe son anda katılımının iptal edildiği baloda, 2 dost ülkenin Kraliçesi ve Cumhurbaşkanları şerefine kadehler kaldırıldı.
TBCCI, Londra’daki Türk kurumları içinde 33 yıllık geçmişi ile oldukça eski ve köklü bir tarihe sahip bulunuyor. Derneğin yüzlerce üyesi arasında, Türkiye ile iş yapan çok sayıda işadamı, avukat, şirket yer alıyor. Konuklar Latin Amerikan müziği yapan orkestranın parçalarını beğendi. Gecede en büyük ilgiyi, balo salonunun girişine kurulan ve saatler boyunca akan 'Çikolata çeşmesi' topladı. Etrafında binbir çeşit meyve, hindistan cevizli kekler, tatlılarla donan 'Çikolata çeşmesi'ni hemen bütün konuklar ziyaret etti.

AT(AÖ/İD)