ALMANYA'nın Gelsenkirchen kentinde faaliyet gösteren Türk Alman Yardım Sevenler Derneği (TAYSD) kalabalık bir davetli grubuna iftar yemeği verdi.

Gelsenkirchen AWO binasında verilen iftar yemeğine Gelsenkirchen Büyükşehir Belediye Başkanı Frank Baranowski, Türkiye Cumhuriyeti Münster Başkonsolosu Nafi C. Tosyalı, konsolos Hüsamettin Barutçu, derneğe destek veren sponsorlar, çok sayıda dernek üyesi, Afgan ve Alman davetliler katıldı. İftar öncesi Grup Ahenk, sema gösterisi yaptı ve ilahiler seslendirdi. İftar saati geldiğinde küçük imam Ahmet Bozan'ın okuduğu ezanla yemeğe başlandı.

TURCAN DORUKÖZ'Ü UNUTMADILAR

İftarda davetlilere hitaben konuşan TAYSD Başkanı Necmiye Öztürk'in çağrısı üzerine, geçen hafta hayatını kaybeden ve konuşmaların yapıldığı masaya resmi konan dernek kurucu üyelerinden Turcan Doruköz anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunundu. Konuşmalara sıra geldiğinde Münster Başkonsolosu Nafi C. Tosyalı, "Sizlerle birlikte bir arada bulunmaktan mutluluk duyuyorum.Bu mukaddes günlerde birlik beraberlik duygusunu yaşatan toplu iftarları çok önemli buluyorum. Ramazan ayının hepimize Türk halkına ve İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum. Allah oruçlarınızı ve dualarınızı kabul etsin. İftar davetini organize eden Türk Alman Yardım Severler Derneği'ne teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Davetliler arasında bulunan ve bir konuşmada yapan Gelsenkirchen Büyükşehir Belediye Başkanı Frank Baranowski, "Farklı derneklerin düzenledikleri iftarlar var ve ben tercihimi buraya yaptım. Çünkü, Türk Alman Yardımsevenler Derneği beni çok önceden davet etmişti. Davet için çok teşekkür ediyorum. Geçen yıllardan biliyorum ki iftarlarda eş dost bir araya geliyor, bugün de burada geniş bir topluluk, Müslümanlar ve Müslüman olmayanlar bir arada. Bu da çok anlamlı, bu buluşmayı gerçekleştiren dernek yöneticilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

İftar yemeği, davetliler arasında yapılan sohbetlerle devam etti.