CUMA günü 37 bin Kamboçyalı göçmen Tayland'ı terketti ve Cumartesi sabahı da 6 bin Kamboçyalı göçmen grubu daha Tayland-Kamboçya sınırına akın etti. Şu ana kadar toplam sayıları 70 bini bulan Kamboçyalı göçmen Tayland'dan ayrıldı. 
Yerel ve sosyal medyada çıkan söylentilerle başlayan olay 70 bin kişinin ülkeyi terketmesine yol açtı. Söylentilere göre, askeri hükümet yasa dışı olan kaçak işçileri sınır dışı edecek, bunun için operasyonlar yapılacak deniliyordu. Bu söylentiler dilden dile konuşulmaya başlanınca bazı işyeri sahipleri sıkıntı yaşarım düşüncesiyle yabancı işçilerini evlerine gönderdi. İlk bir gönderiş başlayınca 100'ler ile ifade edilen rakam bir anda söylentilerin gerçek olduğunu zanneden insanların telaşları ile binleri ve on binleri buldu. Bu işçilerin çoğu ülkelerine dönüp yeniden bir hayat kuracak maddi imkanı bulunmayan insanlar. Raporlara göre günde normalde 100 işçi Tayland-Kamboçya sınırından geçiş yapıyordu. Sınırda çalışan görevlilerden Leul Mekonnen, "Artık günde 1000 kişi ve hatta daha fazlası geliyor ve bu sayı gittikçe artıyor" dedi.
Çin haber kaynaklarına göre Kamboçya Başbakanı Hun Sen, 150 askeri taşıma aracını sınıra göndererek göç eden halkının evlerine ulaşımını kolaylaştırmaya çalışıyor. Tayland İşçi Departmanı verilerine göre, Tayland'da toplam 441 bin 569 Kamboçya uyruklu çalışan var ve bu çalışanların büyük çoğunluğu hala ikamet ettikleri yerlerde ve işyerlerinde çalışıyor.
 

FOTOĞRAFLI