TAYLAND'ta çiftçiler, borcunu ödeyemeyen hükümete dava açtı.
Tayland hükümeti çiftçilere olan 4.3 milyar dolar borcunu ödeyemiyor. Geçici hükümet yasalara göre kendisinden sonraki gelecek olan hükümete bir borç bırakamaz, bu sebeple de çiftçilere ödenmesi gereken miktarın yeni gelecek olan hükümet tarafından ödemesinin yapılması gerekiyor. Ancak Halkın Demokratik Reformu Komitesi’nin protestoları ve bir çok seçim istasyonuna yaptığı saldırılar sebebiyle 440 bin seçmen oy kullanamamıştı. Ve bu sebeple henüz yeni hükümet seçilemedi.
Şubat ayının sonunda yapılması planlanan seçimler de Mart ayında yapılacak olan senatör seçimleri sebebiyle Nisan ayına bırakıldı. Alacakları paranın Nisan ayında belirlenecek olan hükümet tarafından verilecek olması çiftçilerin sabrını taşırdı. 50 kişilik çiftçi grubu müşteki olarak imzaladıkları dava dilekçesine davalıları kısmına geçici hükümet Başbakanı Yingluck Shinawatra, Finans bakanı ve Başbakan yardımcısı Kittiratt Na Ranong, Ticaret bakanı Niwatthamrong Bunsonphaisan, Tarım bakanı Yukol Limlaemthong, Ticaret bakanı yardımcıları Nattawut Saikuea ve Yanyong Phuangrach, Tarım ve Tarım kooperatifleri bankası yazıldı.
Alınan bilgilere göre ilk olan bu 50 çiftçinin ardından 100 kişilik başka bir mağdur çiftçiler grubu dava açmak için gerekli çalışmaları başlatmış durumda.
Tay Çiftçiler Ağı’nın başkanlığını yapan Rawee Ruangruang yaptığı açıklamada bütün çiftçileri yönlendiren bu ağ’ın şu anda hükümet aleyhine dolandırıcılıktan dava açmaya hazırlandığını da aktardı.

KK(SS)