TÜYLAND'ta 'Sevgililer günü' için bir araya gelen 26 çift birbirlerine 26 saat 26 dakika 26 saniye sarılarak dünya rekoru kırdı.
Tayland'ın Pattaya kentinde  26 çift 'Sevgililer günü'nde birbirlerine unutamayacakları bir hediye vermek için zorlu bir yola girerken, yetkililer eşliğinde birbirlerine 26 saat 26 dakika 26 saniye sarıldılar.
"Ripley's Believe It or Not!" tarafından düzenlenen bu yarışma bir önceki rekorun önüne geçti. Ripley's geçen seneki kuruluş yıl dönümünde Pattaya şehrinde dünyanın enlerini bir araya getirmiş ve Türkiye'den dünyanın en uzun erkeği ünvanına sahip olan Sultan Kösen de bu organizasyona katılmıştı.
Bir önceki rekor İngiltere'de Sanderson Jones ve Mikey Lear çiftine aitti. Bu çift tam 25 saat 22 dakika 36 saniye birbirlerine sarılmıştı.  Ripley's bu yarışmayı tamamlayan çifte tam 10 bin dolar ödül verecekti. 32 çiftin katıldığı yarışmadan 6 çift dayanamayıp ayrıldı. Büyük ödül yarışmayı tamamlayan 26 çift arasında paylaştırılacak.
Guinness Rekorlar Kitabı koşulları uyarınca iki koluyla sarılan adaylara saat başı 5 dakika kolları dinlendirme izni verildi. KK(GE/İD) (FOTOĞRAFLI)