İSRAİL’deki bir füze saldırısında ölen Taylandlı işçi, 36 yaşındaki Narakorn Kittiyoungkul'un cenazesi Bangkok’a ulaştı. Aile fertleri İsrail’e tepki gösterdi.
Narakorn Kittiyoungkul'un cenazesi Suvarnabhumi Havalimanı'na getirildi. Buradan da bir minibüs ile memleketi olan Nan şehrine gönderildi. Ölen kişinin kız kardeşi Wanpen Ya-ud ölü yakma törenin Hmong geleneklerine göre yapılacağını Salı günü başlayacak olan veda ardından Perşembe günü küllerinin nehre savrulacağını belirtti.
Kittiyoungkul Gazze bölgesinden İsrail’in güneyine atılan bir füze ile yaralanmış ve hastaneye kaldırılmıştı. Hastane masrafları yaklaşık 7 bin dolar tuttu. Hastane bu parayı aileden istedi. Asgari ücretin 300 dolar olduğu Tayland’da bir ailenin 7 bin dolar hastane ücretini ödemesi imkansız olarak nitelenmişti. Tayland işçi bakanlığı aileye sadece 1300 dolar yardım gönderdi. Aile çocuklarının acısının yanı sıra bu borç durumunun kendilerini çok üzdüğü, çocuklarının İsrail’in hatası sonucu öldüğünü belirtirken bazı yakınları ise yabancı işçileri korumayan İsrail hükümetine tepki gösterildi. Bir bakanlık yetkilisi İsrail hükümeti ve işverenin aileye maddi yardımda bulunmasına ikna edildiğini iddia etti.