TAYLAND'ta şiddet ve boyutu iyice artan olaylar karşısında hareke geçen hükümet, Halkın Demokratik Reformu Komitesi’nin 183 eylemcisini tutukladı.
Kraliyet Tay Polisi sözcüsü Piya Uthayo yaptığı basın açıklamasında Halkın Demokratik Reformu Komitesi bünyesinde olan Tay Enerji Reformu üyesi 48’i kadın 144 kişinin Vibhavadi Rangsit Caddes'inde meydana gelen Enerji Bakanlığı olaylarında isimleri geçtiği için tutuklandığını söyledi. Kalan 39 kişinin son çatışmalar esnasında Pan Fah Köprüsü yakınlarında tutuklandıkları belirtildi. Bütün tutukluların Tayland’ın Pathum Thani şehri Khlong Luang 1. Bölge Emniyet Genel Müdürlüğü’nde tutulduğu ifade edildi.
Tayland Ceza Hukuku’nun 215 ve 216 maddeleri uyarınca yakalanan 183 kişinin, 10 kişi ve daha üzeri sayıda kişinin bir araya gelerek şiddet içerikli olaylar çıkarması ve yasa dışı toplantılar düzenleme suçlarından tutuklandıkları belirtildi. Ayrıca Enerji Bakanlığı’na girdiği tespit edilen tutukluların haneye tecavüz ve devlet makamına izinsiz ve yasadışı yollarla girmek suçundan yargılanması bekleniyor.
  KK(AÖ/İD)