Kenan KARADENİZ/BANGKOK, ()- TAYLAND'ta 22 Mayıs'tan bu yana süren askeri otorite hukuksuzluğa karşı yürüttüğü sürecin bir parçası olarak bugün toplam 3 bin 880 adet kumar makinesini imha etti.
Bangkok'un Bang Khen İlçesi'ndeki bir meydanda yapılan imha işlemine polis, asker ve bir çok yönetici tanıklık etti. Ülke çapında birçok mekanda yapılan baskındalarda ele geçirilen kumar makineleri Bangkok'a getirildi. Sadece ülkenin en kuzeyinde yakalanan bir kısım kumar makineleri Phitsanulok şehrinde toplandı.
Bangkok'ta 3 bin 700 kumar makinesi ile 1200 adet kumar makineleri için üretilmiş elektronik devre imha edilirken, Phitsanulok kentinde 180 kumar makinesi ile 160 elektronik devre Kral Naresuan Kampı'nda imha edildi.
Polis emniyet müdürü Watcharapol Prasarnrajkit bu makinelerin 15 Temmuz öncesi baskınlarda ele geçirildiğini söyledi. Bununla birlikte daha öncesinde polisin eğer oynayan yoksa bu makinelere el koyma yetkisinin olmadığını ve imha etmek içinde yetkilerinin bulunmaması sebebiyle kumarın çok yaygınlaştığını aktarırken, şuan ki durumdan çok memnun olduğunu da dile getirdi.
Başkomutan Prayuth Chan-ocha'ya teşekkür eden Prasarnrajkit, "Bu makinelerin her biri günlük ortalama 35-700 dolar gelir getiriyordu ve bu illet özellikle gençler üzerinde çok zararlı etkiler bırakıyordu" dedi.