TAYLAND'da 2 Şubat'ta gerçekleştirilen genel seçimlerin sonucu hala açıklanmadı. Halkı endişelendiren bu durum çeşitli yorumlara neden oldu.

Tayland'da yapılan genel seçimlerin sonuçlarının hala açıklanmaması üyke içinde endişeye neden olurken, birçok kesim bu durumu farklı şekilde yorumlamaya başladı. Yapılan değerlendirmelerde  23 Şubat'ta oy veremeyen yerlerde dahil edilip sonuçların o zaman açıklanacağı ifade edilirken bir başka görüş ise Suthep'in sonuçların kendisi için olumsuz olacağından, sonucun açıklanmaması için baskı yaptığı yönünde ifade ediliyor.

Tayland'da bir önceki seçim 2011 yılında yapılmıştı. Bu seçimde Kırmızı Gömlekliler olarak anılan Pheu Thai Partisi genel seçimleri %48.41 gibi yüksek bir oranla kazanmış ve Tayland eski başbakanı Aphisit liderliğindeki muhalefet partisi olan Demokrat Parti ise genel seçimde yüzde 35.15 oy aldı. Pheu Thai partisi meclisteki milletvekili sayısına 76 kişi daha ekleyerek 189'dan 265'e yükseltti. Demokrat partinin milletvekili sayısı ise 14 kişi azalmış ve 173'ten 159'a düşmüştü. 2011 seçim haritasına bakıldığında kırmızı renkle belirtilen Pheu Thai partisi Tayland'ın Kuzey, Kuzeydoğu bölgelerine hakim olduğu görülüyor. Orta ve doğu bölgelerinde ise Demokrat parti ve Pheu Thai partisi başa baş gittiler.

Şu anki geçici hükümet başbakanı Yingluck Shinawatra'nın başkanı olduğu Pheu Thai partisi aradan geçen 3 yılda yapılan tahminlere göre daha çok oy alacak.

KK(SSA)