Kenan KARADENİZ/BANGKOK, ()- TAYLAND Kralı Bhumibol Adulyadej, hastaneye kaldırılırken, sağlık durumunun iyi durumda olduğu açıklandı.
Kralın midesi, bağırsakları, karaciğeri ve böbreklerine bilgisayarlı X-ray tomoğrafi tetkik edildiği Siriraj Hastanesi başhekimi tüm organların normal şekilde fonksiyonlarını yerine getirdiğini belirtti. Testlerin ardından yapılan kan testine dayanılarak, kralın nutrisyonel durumunun daha iyiye gittiği ve herhangi bir iltihap veya enfeksiyon bulunmadığı açıklandı.
Kraliyet doktorları raporlarında "Majestelerinin sağlığı iyiye gidiyor ve hatta bir kilo da aldı, bunun yanında damar tıkanıklığı ilaçlarına da ihtiyaç kalmadığını" yazdı.
Tayland Kralı yaklaşık 1 yıl Prachuap Khiri Khan kentindeki Klai Kangwon Sarayı'nda kalmıştı ve 6 Ağustos'dan beri Bangkok'ta sağlık kontrollerinden geçiyordu. Bugün itibariyle sağlığı hakkında ilk açıklamalar yapıldı.
Tayland kralı Bhumibol Adulyadej, dünyanın en uzun süredir tahtta olan kralı ünvanını koruyor ve şuan 87 yaşında. Tayland aktif bir krallıkla yönetiliyor ve bunun yanısıra da ülkede parlementer sistemde uygulanıyor.