NATO’ya bağlı İspanyol askerleri kriz nedeni ile soğuktan donmaya başladı. İspanya Savunma Bakanlığı’nın 'Kriz kararnamesi' nedeni ile tasarrufa gidilerek kalorifer yakma ve elektrikli aletlerle ısınma saatleri yeniden düzenlendi. Düzenleme en çok dağ karakollarında görev yapan askerleri vurdu.
El Confidencial gazetesine açıklamalarda bulunun askerler, Kara Kuvvetleri'ne ait çok sayıda karakol ve ofisin tasarruf tedbirleri nedeni ile buz kestiğini, içinde görev yapan askerlerin ise, donma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını açıkladı. Madrid, Valencia ve Badajoz kentlerinde yer alan bazı karakolların eskidiği ve restorasyonlara ihtiyaç duyulduğu belirtilerek 20 derece olması gereken oda sıcaklığının buralarda gün boyunca 13-14 derecenin üzerine çıkmadığı, buna günde 4 saat kalorifer kullanma şartı getirildiği vurgulandı. Askerlerin artık görev yapamaz hale geldiği hatırlatılan açıklamada Savunma Bakanlığından tasarruf tedbirlerinde iyileştirmeye gidilmesi istendi.
İspanya Savunma Bakanlığı 2009’da yürürlüğe koyduğu 'Enerjiyi Tedbirli Kullanma Planı' nedeni ile yıllık 40 milyon euro tasarruf ediliyor.

MÇ(AÖ/İD)