ALMANYA'nın Essen kentinde 8 yıldan bu yana kebap salonu işleten İsak Çırak, memleketi Mersin'in ünlü yemeği olan tantuni'yi müşterilerine sevdirmeyi başardı.
Essen'in Schonnebeck semtinde yıllardır işlettiği kebap salonunda şiş kebap ve Akçaabat köftesi gibi et ürünlerini müşterilerine sunan İsak Çırak, Almanya'da döner gibi yaygın olmayan tantuni'nin önemli adreslerinden biri olarak gösterilmeye başlandı.
Çırak, tantuninin hazırlanması ve damak tadının bozulmadan müşteriye sunulmasının emek gerektirdiğini ifade ederek şöyle dedi:
"Biz ürünün malzemesinden asla çalmıyoruz. Tantuniyi, özel olarak tavada kavurarak hazırlıyoruz. Günlük olarak kendi hazırladığımız yufkalarla sunuyoruz. Müşterilerimiz de beğeniyor. Dönerden daha çok tantuni satıyoruz. Ayrıca Türkler'in yanı sıra, çok sayıda Alman müştelerimiz de var. Onlar da tantuniyi çok sevdi."
Tantuniyi yine kendi hazırladığı şalgam suyu ile servis eden ve ünü Essen şehri dışına çıkan İsak Çırak'ın, oldukca uzak kentlerdende müşterisi bulunuyor.