TİKA'DAN TÜRK TİYATROSU
Avrupa ve Balkanlar'ın ilk ve tek profesyonel Türk tiyatrosu olma özelliğine sahip Üsküp Türk Tiyatrosu’na TİKA yeni bina yapıyor. Yıllarca Arnavut tiyatrosu ila ortaklaşa sahneyi kullanan Üsküp Türk Tiyatrosu, Makedonya Kültür Bakanlığı'nın yer tahsisi ve TİKA’nın desteğiyle kendi tiyatro salonuna kavuşacak. Temel atma törenine Makedonya Başbakanı yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler de katıldı.
Çok sayıda siyası davetlinin yanı sıra Üsküp Türk Tiyatrosu sanatçılarının katıldığı temel atma töreni Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir’İn açılış konuşmasıyla başladı.  Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, TİKA’nın Balkanlar da çok önemli projeye imza attığını söyledi.
Makadonya Başbakanı Nikola Gruevski de inşa edilecek Türk Tiyatrosu yeni binasının aynı zamanda Makedonya Türkleri'nin kültürünün tanıtıldığı bir merkez olacağını söyledi. Makedonya Başbakanı Gruevski ve Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, yeni inşa edilecek Türk Tiyatrosu binasının temeline ilk çimentoyu döktü.
Üsküp Türk Tiyatrosu Müdürü Atilla Klinçe, desteklerinden dolayı Türkiye Cumhuriyetine teşekkür etti. Uzun yıllar Üsküp Türk Tiyatro Sahnesinde sahne alan emektar Türk tiyatrocular ve sinema oyuncuları da çok mutlu olduklarını söyledi. 2 salondan oluşacak olan Türk Tiyatrosu binasının 14 ayda tamamlanması bekleniyor.

ET(AÖ/İD)