KOSOVA ile Sırbistan arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik diyalog çerçevesinde Brüksel’de Kosova Başbakanı Haşim Taçi ile Sırbistan Başbakanı İvica Daçiç arasında 22. tur görüşmeler gerçekleşti.
Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Catharine Ashton’un arabuluculuk yaptığı görüşmede, Kosova’nın kuzeyinde Sırpların çoğunlukta olduğu adalet sistemine bağlı konular masaya yatırıldı. Görüşme sırasında, Sırbistan Başbakanı İvica Daçiç'in bazı itirazlarına karşın, Kosova’nın kuzeyinde Kosova Cumhuriyeti Anayasası ile yürürlükte olan yasalar uyarınca adalet organlarının çalışması konusunda tarafların tutumlar yakınlaştı. 10 gün içinde her iki başbakan bu konuları yeniden gözden geçirecek ve en geç iki hafta içinde diğer bazı konularla beraber kuzeydeki adalet sistemi anlaşmasını da paket halinde onaylayacak. Ashton başkanlığında gerçekleşen toplantıda geçen yıl 19 Nisanda Kosova ile Sırbistan arasında varılan anlaşmaların tam anlamıyla uygulanması konusu ele alındı. Görüşme ardından açıklamada bulunan Kosova Başbakanı Haşim Taçi, şöyle konuştu:
"Adalet organlarının Kosova’nın kuzeyinde Anayasa ile yürürlükte olan yasalar uyarınca çalışması konusunda yakın tutumlarımız oldu. Bu da görüşmelerde atılan büyük adımlardan biridir."