KOSOVA Demokratik Partisi (PDK) 8 Haziran’da düzenlenecek genel seçimlerde Başbakan adayı olarak Genel Başkanları Haşim Taçi’yi aday gösterdi. PDK Genel Başkanı Taçi, Priştine’deki Gençlik Sarayı’nda binlerce sempatizanın karşısına çıktı.
Kürsüye ilk çıkan Kosova Demokratik Partisi Başkan Yardımcısı Hayrettin Kuçi, Kosova Demokratik Partisi (PDK) genel kurulunda Genel Başkanları Haşim Taçi’yi aday olarak göstrediklerine dair karar aldıklarını açıkladı. Konuşma yapan Haşim Taçi’nin eşi Lumniye Taçi, eşinin iyi bir aile babası ve çok iyi bir siyasetçi olduğunu, Nobel Barış ödülü için aday gösterildiğini ve Kosova’yı ileriye götürecek bir güce sahip bulunduğunu  ifade etti. Lumniye Taçi, herkesimden oy istedi. 
Haşim Taçi de eşi Lumniye ve oğlu Endrit’e eşlik etmek için kürsüye çıktı ve hep beraber mutlu bir aile fotoğrafı sergiledi. Konuşma yapan Haşim Taçi, ekonomik kalkınma ile 200 bin yeni iş yerinin açılmasını hedefleyen 'Yeni Misyonu'nu açıkladı. Taçi, "Yeni Misyonumda sizlerden destek istiyorum. Bu görevimizde diğer görevlerimiz gibi ülkemiz için çok önemli" dedi.
Taçi, yeni dönemde 200 bin yeni iş yeri açmayı ve tarıma 500 milyon Euro yatırım yapmayı hedeflediklerini ifade etti. Taçi, 4 yıl içinde dış ülkelerden, Kosova’ya yapılacak yatırımların da 1 milyar 500 bin euro olması beklentisi içinde olduğunu açıkladı. Haşim Taçi, “ekonomik kalkınma ve yeni iş yerlerinin yanı sıra, benim misyonum, Kosova Ordusunu kurmak ve Kosova’yı, BM üyesi yapmaktır” dedi.

TK(GE/İD) (FOTOĞRAFLI)