AVRUPA'da 28 yıldan bu yana İslamofobi ve ırkçılığa karşı mücadelesiyle tanınan Uluslararası Eşitlik Adalet ve Barış Konseyi (COJEP) Fransa'nın Strasbourg kentinde Uluslararası Gümüş At Sinema ve Müzik Ödülleri'ni verdi.
Bu yıl, 4. Gümüş At ödülleri 12 kategoride COJEP temsilcileri tarafından başarılı sanatçılara törenle verildi. Oranjeri Park'taki tarihi Josephine Köşkü'nde yapılan ödül törenine çok sayıda davetli katıldı. Kokteyl ile başlayan program yaklaşık 5 saat sürdü. Davetliler arasında Strasbourg Başkonsolosu Serdar Cengiz ve konsolosluk çalışanları bulundu. COJEP Başkanı Ali Gedikoğlu ve temsilcileri konuşmalarında, sinema ve müzik dalında başarılı Türk sanatçıları Avrupa’da daha iyi tanıtmak için çalışmaların devam edeceğini söyledi.
Avrupa'da yaşayan Türk kökenli sanatçıların çalışmalarını teşvik eden Gümüş At ödül töreninde rap dalında 'Muhabbet' ödül aldı. En iyi müzik grubu dalında Fransa’nın ilk Türk Sanat Müziği Korosunu Paris’te kuran Selin Tenik ödüle layık görüldü. En iyi çıkış yapan erkek sanatçı ödülü Halil Vergin’e verildi. Halil Vergin ödülünü aldıktan sonra kız arkadaşıyla sahneye çıktı. Annesi Türk, babası İtalyan olan kız arkadaşı Jenny Marsala’nın Türkçe aşk şarkıları izleyenlerin beğenisini topladı. En iyi şov ödülü Cem Yazıcı, en iyi kısa film ödülü Sinan Azal, özel onur ödülü Hakan Ervan, erkek oyuncu ödülü İlhan Akgül ve kadın oyuncu ödülü Deniz Önel'e verildi. Ayrıca Türk Halk Müziği dalında Eylem Eğin, genç yetenek Erhan Doğan, genç yönetmen dalında Andreas Horvath ve Hakan Ervan, Gümüş At ödüllerini alan sanatçılar oldu.
MUHABBET TÖRENE GELENLERİ COŞTURDU
Ödül törenine ayrı bir neşe katan Rap sanatçısı Muhabbet şarkı ve parodileriyle izleyenleri neşelendirdi. Muhabbet Sahnede çiftetelli ve oyunlarıyla törene katılanları oynamaya davet etti. Törene Türkiye’den yönetmen Erdal Murat Aktaş da katıldı. COJEP Başkanı Ali Gedikoğlu 5. Gümüş At ödüllerinin 2015 yılında yine Strazburg’da verileceğini duyurdu.

FOTOĞRAFLI