DÜNYA çapında faaliyet gösteren Türk sermayeli yurt dışı şirketleri arasında yer alan Coral Travel 18 Mart Salı gecesi Moskova’da gerçekleştirdiği ‘Starway World Best Hotels’ ödül töreni ile dünyanın en iyi otellerini ödüllendirdi.
Coral Travel’ın geçen yıl 30’a yakın ülkede, 5 bin otelde konaklattığı yaklaşık 182 bin 993 müşterisine uyguladığı anketler sonucunda belirlendiği listeye giren ilk 10 otel arasında 6’sı Türkiye’den seçildi. Moskova’da 15-18 Mart tarihleri arasında düzenlenen, dünya turizm sektörünün buluştuğu Intourmarket (ITM) Turizm Fuarı’nın son gününe denk gelen 'Starway Word Best Hotels 2013' ödül töreni, fuarı ziyaret eden konuklar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Bu yıl ikinci kez düzenlenen ödül töreninde, müşteri anketleri ile elde edilen verilerden belirlenen dünyanın en iyi 100 oteline ödülleri verildi.
Bu yıl yapılan puanlama sonucu, ‘Starway World Best Hotels 2013’ birincilik ödülünü Kefaluka Resort (Türkiye), ikincilik ödülünü Barut Lara (Türkiye), üçüncülük ödülünü ise Magic Life Kalawy Imperial (Mısır) kazandı.
İlk 10’a giren diğer oteller ise şöyle;
1. Kefaluka Resort (Bodrum-Muğla/Türkiye), 2. Barut Lara (Antalya/Türkiye), 3. Magic Life Kalawy (Mısır), 4. Maxx Royal Belek Golf&SPA (Antalya/Türkiye), 5. Gloria Serenity Resort (Antalya/Türkiye), 6. Papillon Belvil Hotel (Antalya/Türkiye),
7. Iberostar Paraiso Del Mar (Meksika), 8. Gloria Golf Resort (Antalya/Türkiye), 9. Mercure Hurghada (Mısır), 10. The Leela Goa (Hindistan):
OTI Holding iştiraklerinden Coral Travel, Rusya başta olmak üzere 6 kaynak ülkeden 27 ülkedeki 52 destinasyonda operasyonlar gerçekleştiriyor. Bu yıl Rusya, Ukrayna, Belarus, Polonya ve Gürcistan’dan sonra Türkiye’de de tur operatörü olarak faaliyetlerine başlayan Coral Travel, 2014 yılında OTI Holding’in grup olarak yüzde yüzde 10-20 arasında büyüme hedeflediklerini açıklandı.
1994 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren ve 2013’te 2.4 milyon turiste hizmet veren OTI Holding iştiraki Coral Travel, Intour Market Turizm Fuarı’ndaki bin metrekarelik standı ile ilgi odağı oldu.
'Starway World Best Hotels’ ödüleriyle ilgili açıklamalarda bulunan OTI Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Coral Travel Genel Direktörü Coşkun Yurt, şöyle dedi:
"Turistlere yönelik hizmetlerin sürekli iyileştirilmesine büyük özen gösteriyoruz. Son 12 yıldır düzenli olarak müşteri anketleri gerçekleştiriyoruz. Bu yılın kazananları 182 bin 993 bin müşterimize uyguladığımız anketler sonucunda belirlendi. Anketleri 27 ülkedeki beş bin otelde gerçekleştirdik. Bu anketlerin sonuçları oteller hakkında gerçekçi ve objektif bir tablo ortaya koyuyor. Turistler ödedikleri bedele karşılık aldıkları hizmetin iyi ve kötü taraflarını belirterek gerçek bir değerlendirme yapıyorlar. Her yıl yaptığımız anket sonuçlarına göre dünyadaki en iyi 100 oteli ödüllendirmeye devam edeceğiz."
Yurt, 22 yıl önce yer hizmetleri şirketi ile sektöre girdiklerini belirterek, bugün Türkiye’nin yurtdışında faaliyet gösteren en önemli şirketlerini bünyelerinde bulundurmaktan gurur ve mutluluk duyduklarını, tecrübeleriyle Türkiye’de ve yurtdışında büyümeyi sürdüreceklerini ifade etti.
Turizmin her kolunda; tur operatörlüğü, seyahat acenteliği, havacılık, otelcilik ve güvenlik ana alanlarında faaliyet gösteren 20 iştiraki ve 4 binin üzerinde çalışanıyla, 52 destinasyonda, 5 kıtada turizme hizmet veren OTI Holding’in, tamamen Türk sermayesi ile sektörde olan ve global oyunculardan biri olma yolunda hızla ilerlediğini belirten Yurt, "2013 yılında hedeflediğimiz gibi, bilet satışları dahil 2.4 milyon turiste hizmet verdik. Yüzde 25 büyüdük. 2014’te yüzde 10 ile 20 arasında büyümeyi hedefliyoruz’" diye konuştu.

SK(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)