ALMANXA Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Bavyera teşkilatı  iftar verdi.
Partinin verdiği davette Bavyera Eyalet Meclisi Milletvekili Arif Taşdelen ev sahipliği yaptı. Münih Etnografya Müzesi'ndeki davette SPD Bavyera Meclisi Milletvekili ve Fraksiyon Başkanı Marcus Rinderspacher, Milletvekili Isabell Zacharias, Münih Belediye Meclisi Üyesi Cumali Naz (SPD), Türk ve Amerikan Konsolosları, Türk Sivil Toplum Örgütleri temsilcileri, değişik dinlerin temsilcileri hazır bulundu. DİTİM Merkez Camisi Din Görevlisi Niyazi Yıldırım'ın ezan okuması ve duasıyla açılan oruçlar sonrası konuşmalar yapıldı.
Bavyera Eyalet Meclisi Milletvekili Arif Taşdelen hazırlıklarını sürdürdüğü Uyum Yasa Tasarısı ile ilgili bilgi verdi. Bavyera'nın 'Uyum yasasız uyum politikası' uygulamaya çalışan bir eyalet olduğunu ifade eden Taşdelen, çifte vatandaşlık hakkı, okullarda Alman yetkililerince din dersleri verilmesinin yaygınlaştırılması, daha fazla göçmenin kamu alanlarında çalıştırılması gibi konular değindi.
Taşdelen, birçok eyalette olduğu gibi Bavyera'da da tabutsuz defin yolunun açılması gerektiğine dikkat çekerken, şöyle dedi:
"Şu anda hazırlamakta olduğumuz Uyum Yasası taslağında bu konuyu da ele alıyoruz. Arzumuz, Bavyera Eyaletinde de tabutsuz defnedilme yolunun bir an önce açılmasıdır. Bu konu belki birilerine önemli gelmiyor olabilir, ama dininin ve geleneğinin gereği tabutsuz, sadece kefenle defin edilme konusundaki isteklere saygı göstermelidir ve tabut zorunluluğu bir an önce kaldırılmalıdır." 
SPD Bavyera Meclisi Milletvekili ve Fraksiyon Başkanı Marcus Rinderspacher ise çifte vatandaşlık konusunda SPD olarak şu anki ortamda yapılabileceklerin en iyisini yaptıklarını söylerken, yabancıların oy kullanamaması konusunda şunları söyledi: 
"20 yıldır Münih'te yaşıyorum, oy kullanabildiğim gibi, seçilebildim. Ama 50 yıldır bu kentte yaşayan bir Türk, AB yurttaşı olmadığı için hala oy kullanamıyor. Burada bir haksızlık yapılmıyor mu?"