ALMANYA'nın Bavyera Eyaleti'nde 16 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Kuzey Bavyera'da SPD'den aday olan Türk kökenli adaylar Bavyera Milletvekili Arif Taşdelen ile birlikte Nürnberg Başkonsolosu Asip Kaya’yı ziyaret etti.
Ziyarette Arif Taşdelen, SPD olarak sadece büyük yerleşim yerlerinde değil küçük yerlerde de Türk asıllı adaylar gösterdiklerini vurguladı. Ayrıca vatandaşlarımıza, "Sandığa gidin" çağrısı yaptı. Milletvekili Taşdelen, "Eskiden Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) veya konsoloslukların uyuma karşı oldukları düşünülüyordu. Bunun böyle olmadığını görüyoruz. Türkler artık siyasetin içindeler. Tüm adaylara başarılar diliyorum" dedi.
BAŞKONSOLOS BAŞARILAR DİLEDİ
Başkonsolos Asip Kaya da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Adayları yakından tanıma fırsatı buldum. Sayın Arif Taşdelen de önce belediye meclis üyesi sonra Eyalet Parlamentosu milletvekili oldu. Adaylara başarılar diliyorum" diye konuştu. Kuzey Bavyera'da SPD'den adayların isimleri şöyle:
Aynur Kır, Ayhan Yeşil, Yasemin Köprülü, Özlem Ödemiş, Yasemin Yılmaz, Süleyman Yıldırım, Aydın Kaval, Abdurrahman Gümrükçü, Seyfettin Karagöl ve Bora Köktener.

TT(SS)