İNGİLTERE’nin başkenti Londra’da, aldığı devlet yardımlarının kesilmesi yüzünden bunalıma giren bir adam, evinin çatısına çıktı ve tam 6 saat süren protestosu sırasında aşağıya kiremitler fırlattı. Nihayetinde gözaltına alınan adam, kefaletle serbest bırakıldı ve bir hastanede tedavi altına alındı.
İngiltere’de son zamanların önemli gündem konularından biri olan ve özellikle bir kesimin kâbusu haline gelen devlet yardımı kesintileri, yeni bir olayla yine kendini hatırlattı. Almakta olduğu sosyal yardımların kesilmesi yüzünden bunalıma giren bir adam, bir elinde çekiç bir elinde bira tenekesiyle, başkent Londra’nın Wanstead bölgesinde bulunan evinin çatısına çıktı ve 6 saat boyunca bireysel bir protesto gösterisi yaptı. Kızgın adam, protestosu boyunca, evinin çatısının kiremitlerini sokağa fırlattı.
Sonunda polis tarafından gözaltında alınan ve hakkında, Ruh Sağlığı Yasası kapsamında işlem yapılan adamın, daha sonra kefaletle serbest bırakıldığı, ancak bir hastanede tedavi altına alındığı öğrenildi.
Adamın, 50-60’lı yaşlarda olduğunu belirten komşuları, olay sırasında "Gelir desteğimi kestiler, ev yardımımı kestiler, ben nasıl yaşayacağım?" diye bağırdığını ifade etti.
Olay sırasında, adamın evinin çatısında ve attığı kiremitlerin isabet ettiği araçlarda binlerce sterlinlik zarar oluştuğu tespit edildi.

(SS) (FOTOĞRAFLI)