RUSYA'nın önde gelen haber ajanslarından Ria Novosti, Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki maden ocağı faciasını "Türkiye'de maden ocağında 200 kişi hayatını kaybetti" başlığı ile duyurdu.
Ajans, Türkiye'nin batısında bulunan maden ocağında meydana gelen patlama ve yangın sonucu 200 kişinin öldüğü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yangın sırasında 787 kişinin madende çalıştığını açıkladığı belirtildi.
Rusya'nın bir diğer haber ajansı "Eho Moskvı" kaza için "Türkiye'de kömür madeninde patlama yaşandı, 201 kişi hayatını kaybetti. Daha birçok işçinin hala yerin altında olduğu açıklandı" diye yazdı. Eho Moskvı şu bilgileri aktardı:
"Onlarca yaralı hastanelere kaldırıldı. Yetkililer ölü sayısının artabileceğini belirtti. Can kurtaranlar çalışmalara devam ediyorlar, yer altına oksijen taşıyorlar. Dünya televizyon kanalları olay yerine akın ettiler, basın mensupları aynı zamanda kendinde olan ve kömür ocağından çıkan işçilere yardım ediyorlar.
'Lenta.ru' adlı haber sitesi de, Türkiye'de maden ocağında enaz 200 kişinin öldüğünü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt dışı ziyaretlerini iptal ettiğini yazdı. Bir diğer haber ajansı Gazeta.ru şu haberi yayınladı:
"Türkiye madencilerini kurtarıyor. Türkiye'de maden ocağında çıkan yangın sonucunda 200 kişi hayatını kaybetti. Yüzlerce işçi hala yer altında bulunuyor. 20 yılın en kötü patlaması olan ve Soma'da yaşanan patlama sonucunda 200 kişi hayatını kaybetti."
Vedomosti ve Regnum haber ajansları kömüt ocağında yaşanan patlamada 201 kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çekerek onlarca kişinin ise yaralandığını belirtti. Haberde, patlama sırasında 787 işçinin yer altında bulunduğu, şu ana kadar ise 363 kişinin kurtarıldığı vurgulandı.
 

SK(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)