Gonca YAĞCI – LONDRA () - İngiltere'nin Waddington’ta kentinde gerçekleştirilen Kraliyet Hava Kuvvetleri (RAF) hava gösterisinde Türk Hava Kuvvetleri SoloTürk Ekibi A-400M uçağı ile gösteri uçuşu yaptı.

Türk Hava Kuvvetlerinin modern ve yüksek performanslı F-16 uçağının kabiliyetlerini bir gösteri şeklinde izleyiciye sunan SoloTürk gösteri ekibi, meydana iniş için yaklaşmasını A-400M uçağının yakın kolunda F-16’larla yaparak ilk hava gösterisini yaptı.

İlk kez nisan ayında teslim alınan A-400M uçağının ilk yurt dışı görevini Hava Pilot Kurmay Yarbay Yıldırım Açıkel’in liderliğinde İngiltere’ye gerçekleştiren A-400M uçağı yine burada ilk defa statik olarak bir hava gösterisinde sergilenecek.

Waddington’a giden SoloTürk gösteri ekibini T.C Londra Hava Ataşesi Hava Pilot Kurmay Albay Ömer Özkan karşıladı.Türk ekibinin meydana inişinden sonra RAF Waddington Üs Komutanı Albay Richard Barrow da uçakların karşılanmasında hazır bulundu.

Uçuş, destek ve bakım personeli olmak üzere üç farklı ekipten oluşan Solo Türk ekibi, 2011 yılında RIAT hava gösterisine katılan 29 gösteri ekibinin arasında “En İyi Uçuş Gösterisi” ödülünü kazandı.

Solo Türk’ün bu yılki tek kişilik F 16 uçak gösterisini Yüzbaşı Yusuf Kurt’un gerçekleştirecek.

SoloTürk gösteri ekibi 11-13 Temmuz tarihleri arasında yine İngiltere'deki Fairford’da düzenlenecek The Royal International Air Tattoo 2014 gösterisine katılacak.