SIRBİSTAN'da çoğunlukta Müslümanların yaşadığı Novi Pazar (Yeni Pazar) kentinde, Genç Müslümanlar sivil toplum kuruluşunun düzenlediği İsrail’e karşı protestoya 5 bin kişi katıldı.
İftardan 4 saat önce Novi Pazar’ın, İsa Bey meydanında toplanan protestocular, 'Özgür Gazze', 'Dünya Hiç Mi Vicdanın Yok' yazılı pankartları açarak, kent merkezine yürüdü. Novi Pazar’ın merkezinde protesto edenler, İsrail’i lanetleyip, BM’ye hareket geçmesi çağrısında bulundu. Protestoda hazır bulunan Sancak Müftüsü Aburahman Kuyevic, Ramazan ayında İsrail’in Gazze’de döktüğü kanın tarih kitaplarından ebediyen silinmeyeceğini söyledi. Müftü Aburahman Kuyevic, bu yılki Ramazan fitrelerinin, Gazze’deki çocuklar için verilmesi çağrısında bulundu.
Protesto gösterisinde Filistin’e tavrından dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da destek verildi. Protestoda, Bayrama kadar İsrail’in saldırılarının durmaması durumunda Bayram namazı kılındıktan sonra Novi Pazar başta olmak üzere tüm Sancak’ta protestoların düzenleneceği ve protestolara en az 100 bin kişin katılacağı açıklandı. Protesto gösterisi yaklaşık 2 saat sürdü.