ORKİDEYE 'RECEP TAYYİP-EMİNE ERDOĞAN' ADI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Singapur'da, Botanik Parkı Orkide Bahçesi'ne giderken buradaki bir orkideye kendisi ve eşinin adı verildi. Uzakdoğu seyahatinin Singapur bölümünde resmi programını sürdüren Başbakan Erdoğan, Singapur Parlamento Başkanlığını ziyareti ardından, eşi Emine Erdoğan ve beraberindeki bakanlarla dünyaca ünlü Singapur Botanik Parkı Bahçesi'ne geldi.
Bahçede orkidenin karışımından oluşturulan yeni bir tür olan mor renkli bir çiçeğe, 'Recep Tayyip-Emine Erdoğan' adı verildi. Çiçekle ilgili bilgi alan Başbakan Erdoğan, görevlinin çiçeği tanıtımı sırasında, "Bu orkide de mor, kravatınız da mor, moru sever misiniz?" diye sordu. Erdoğan'da bu diyalogu tercüme ederek gülümsedikten sonra "Torunum da mor rengi çok sever" dedi. Daha sonra Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, devlet büyüklerinin isimlerinin verildiği çiçek adlarının kayıtları yer alan defterde, çiçekle ilgili sayfaları imzaladı.
Bu sırada Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın bir sözüne karşılık Emine Erdoğan, aynı masada imza atılırken, "Damat memnun mu, hadi bakalım imzalar atıldı" espirisinin yanı sıra imza tamamlandıktan sonra, burada bulunanlara dönerek, "Alkış yok mu?" diye seslendi. Daha sonra, eşi Emine Erdoğan ile bahçeyi el ele gezen Başbakan Erdoğan'a, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile bazı bakanlar da eşlik etti.