KOPENHAG’ın Hvidovre semtinde bir alışveriş merkezi önünde eşi tarafından kurşunlanarak öldürülen 28 yaşındaki Sinem Demirhan Fener, Kopenhag’daki Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Türkiye’ye uğurlandı.
Eşinin açtığı ateş sonrasında vücuduna isabet eden 6 kurşunla yaşamını yitiren Sinem Demirhan’ın cenaze törenine anne Saniye, baba Halil Demirhan, kardeşleri, teyzeleri dayıları, yakın dostları katıldı. Yaklaşık 150 kişinin katıldığı cenaze töreninde gözyaşları sel oldu. Anne Saniye Demirhan kızını son bir kez daha gördükten sonra baygınlık geçirdi. Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazı ve yapılan duaların ardından  Sinem’in cenazesi Kastrup Havaalanı'na götürüldü.
Saat 18.00’te THY ile Kopenhag’dan İstanbul’a uçacak Sinem’in cenazesi ve aynı uçakta yolculuk edecek olan ailesi, Türkiye saati ile saat 22.15’de Atatürk Havalimanı'nda olacak. Sinem, Cuma günü kılınacak cenaze namazı ve Cuma namazının ardından Kurtköy’de anneannesi ve dedesinin yanında aile mezarlığında defnedilecek. Ayakta güçlükle duran Baba Halil Demirhan, şöyle dedi:
"Kızım bunu hak etmemişti. Danimarka polisi tüm tehditlere ve kızıma alarm vermesine rağmen koruyamadı. Katili bu kadar özgür bırakmayıp takip etselerdi belki cinayeti önleyebilirlerdi. Kızım pırlanta gibiydi zaten eşine fazlaydı. O adam kızımla evlenmeyi hak eden biri değildi. Kızıma yazık oldu. Bundan sonra 3 yaşında bize bıraktığı torunum için yaşacağız. Ona annesinin yokluğunu hissettirmemeye çalışacağız."
Anne Saniye Demirhan da kızının yokluğuna dayanmakta güçlük çektiğini belirterek bundan böyle 3 yaşındaki torununa sarılacağını ve ona annelik yapacağını söyledi. Cenazeye katılanlar. Sinem’in yaptığı iyiliklerden konuşup, katil eşe lanet yağdırdı.

FOTOĞRAFLI