KOPENHAG’ın Hvidovre semtinde ayrıldığı eşi 33 yaşındaki Harun Fener’in silahlı saldırısı sonrasında yaşamını yetiren 28 yaşındaki Sinem Demirhan Fener’in, ölümünde polisin de ihmalciliğinin payı olduğu ortaya çıktı.
Sinem Demirhan’ın eşi tarafından 6 temmuz Pazar günü silahla tehdit edildiği ve polise başvuruda bulunmasına rağmen korunmadığı ortaya çıktı. Polis raporunda, Harun Fener’in Sinem’e silah dayayarak, "Seni öldürmek zorunda kalacağım için üzgünüm. Sesini çıkarma, bağırma sakin ol. Aksi takdirde ateş ederim" dediği belirtildi. Raporda ayrıca Harun Fener’in ertesi günü tekrar telefonla aradığı Sinem’e "Seni öldürerek 16 yıl hapis yatmaktan korkmuyorum sakın polise gidip ihbarda bulunma" şeklinde cümleler sarf ettiği yer aldı. Harun Fener söylediği gibi eski eşi Olan Sinem’i 10 temmuz Perşembe günü saat 12.00’de Hvidovre alışveriş merkezi önünde silahla öldürerek 3 yaşındaki oğullarını annesiz bıraktı.
YETERİNCE CİDDİYE ALMADIK
Cinayeti soruşturan Emniyet Müdürü Carsten Johansson ihmalciliklerini kabul ederek, "Sinem bize ihbarda bulunduktan sonra, ihbarı ciddiye aldığımızı söyleyebilirim ama belki de yeterince ciddiye almadık. Kendisinin ifadesi alındı, bir alarm telefon numarası verildi. Demek ki yeterli olmadı" dedi. Olaydan sonra kaçmaya çalışırken, polis takibi sırasında otobanda kaza yapması sonucu yakalanan Harun Fener ise çıkarıldığı Glostrup mahkemesinde tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mahkeme Harun Fener’in tutukluluk durumunun 7 Ağustos’a kadar uzatılmasına karar verdi. Harun Fener duruşmada suçunu itiraf etti.