BELÇİKA'nın Beringen kentinde sahneye çıkan Şevval Sam konseri ile Dünya Kadınlar günü kutlandı.
Belçika Türk Dernekler Birliği tarafından düzenlenen Dünya Kadınlar günü kutlamasında sahne alan sanatçı Şevval Sam sahnedeki performansıyla ve seslendirdiği bir birinden güzel bestelerle unutulmaz bir konser verdi. Dünya Kadınlar günü dolayısıyla konser veren sanatçı Şevval Sam sahneden inerek geceye katılanlarla birlikte şarkılar söyledi, halay çekti, bol espri yaptı. Şevval Sam sahnede 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladığını belirtirken, şöyle dedi:
"Dünyanın hiçbir köşesinde ayrımcılık yapmadan herkese eşit haklar dilerim. Artık kadınların acı, eziyet çekmesini, tecavüze uğramasını, artık çocuk yaşlarda evlendirilmesini istemiyoruz. Bizim oralarda işler biraz karışık. Buradaki insani yaşam koşullarının değerini bilin. Fakat inşallah Türkiye’de her şey daha güzel olacak."
Konser sonrası ’ya açıklama yapan sanatçı Şevval Sam, şöyle konuştu:
"Bugün burada bulunmamızın nedeni Dünya Emekçi Kadınlar günü konseriydi. Kadınlar zaten emekçi ve dünyanın hakikaten çileli varlıkları. Sadece haklarını alamamakla kalmayıp, ağır şiddet görüp, tecavüze uğrayıp, çocuk yaşta evlendirilip üzerinde hak iddia ediliyor. Bütün dünyada aslında bu tür örnekler var. Sadece bizim memleketimizde değil. Kadınların yanlarında olan erkek dostlarımızda var, onlara candan teşekkür ediyorum, ayrımcılık yapmadıkları, eşitlikçi, barışçı ve destek oldukları için. Aslında yaşanan olaylar bu günü kutlamamıza uygun değil fakat ben yinede bütün emekçi kadınlarımızın Dünya Kadınlar gününü kutluyorum."

ED(AÖ/İD) (FOTOGRAFLI)