İNGİLTERE’de düzenlenen dünyanın en iyi top modellerinin seçildiği 'Uluslararası Top Model Yarışması'nda modeller, bir kez daha Türk tasarımcı Serap Pollard’ın hazırladığı kostümlerde yarışacak.
Dünyanın farklı 44 ülkesinden katılan modeller, Londra’daki Hilton Metropole Hotel’de 5 Nisan 2014 saat 19.00’da düzenlenecek yarışmada modacı Pollard’ın ekolojik ürünlerden hazırladığı kostümleri giyerek podyumda boy gösterecek. Londra’da ilk Türk ekolojik moda tasarımcısı olan Pollard, böylesi global bir organizasyonda yer almaktan büyük gurur duyduğunu ifade etti. Pollard, şöyle dedi:
"Son zamanlarda Türkiye’de 'Sustainable’ yani ekolojik moda tasarımcıları çoğalmaya başladı. Birçok Türk modacıya örnek olmak benim için çok mutluluk verici. Moda üzerine araştırmalarımı Türkiye’deki üniversitelerde düzenlediğimiz seminerler ile daha çok modacıya örnek olmaya ilham vermeğe devam edeceğim. Türkiye’de modacıların dünyada olması gerektiği yerde ‘olmadıklarını’ düşünen Pollard, meslektaşlarının daha iyi yerlere gelebilmeleri için bir proje hazırladım."
Pollard, aynı zamanda Top Model UK Platforumu’nda ‘Juri üyesi’ olarak görev alacak.
"GLOBAL BİR KÖYDE YAŞIYORUZ"
Moda tasarımcısı Pollard, Türkiye’nin değerlerinin, tarihinin çok derin ve zengin olduğunu belirterek çalışmalarında geleneksel değerleri kullanmaya özen gösteriyor.
Her yıl İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen 'Top Model UK' yani İngiltere’nin ve dünyanın ‘en iyi’ modelinin seçildiği yarışmanın tasarımcısı Pollard, geçtiğimiz günlerde Londra’da ‘Moda Haftası’nda Sonbahar /Kış 2015 sezonu koleksiyonunu görkemli bir defile ile tanıttı. Defileye, İngiltere ve Türkiye medyası büyük ilgi gösterdi. Turizm ve Kültür Bakanlığı’nın sponsor olduğu defilede ve ardından gerçekleşen kokteylde Londra Büyükelçisi Ahmet Ünal Çeviköz başta olmak üzere tanınmış isimler ağırlandı. Bir çok İngiliz mankenin yanı sıra, daha önce Türkiye’yi Mr. World’de temsil eden ‘Mr. Turkey Barış Aslan’ da podyumdaki yerini aldı. Defilenin ana teması ‘Kültürler arası İletişim ve Etkilenişim’ (Acculturation) oldu. Pollard, şöyle konuştu:
"Çok kültürlü bir dünyada yaşıyoruz. Ulaşımın ve iletişimin kolaylaşması, artan uluslararası ilişkiler, ülkeler arası yakınlaşmalar ve insan gücü hareketleri giderek daha yoğun bir biçimde farklı kültürlerin insanlarını bir araya getirmektedir. Bu sayede kültürlerin birbirinden etkileniyor. Bu koleksiyonu, kültürler arası iletişimin kaçınılmaz olduğu global bir köyde yaşadığımızın bilinci ile hazırladım."
SERAP POLLARD KİMDİR?
2000’de Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun olduktan sonra İngiltere’ye taşınan Serap Pollard, 13 yıldır Londra’da yaşıyor. İngiltere moda dünyasında dikkatleri üzerine toplamayı başaran bir Türk moda tasarımcısı olarak son yıllarda adından fazlasıyla söz ettirdi. Pollard, 2011’de, henüz bir ‘marka’ olmadan önce, Londra’da birçok büyük moda firmasında uzun yıllar çalışarak kendi çizgisini geliştirme yönünde adımlar attı. Sürdürülebilir veya organik giysilerin renkten ya da modelden yoksun olmasının aksine Pollard’ın tasarımları dünya trendlerine uygun olma özellikleri taşırken, aynı zamanda geleneksel çizgileri birleştirmeyi de başardı. Ekolojik ürünler kullanması ile Avrupa’da oldukça dikkat çeken Pollard, sadece doğa dostu olmakla kalmayıp ülke ekonomisine de katkı sağlamayı hedefliyor. Doğa dostu olan giysiler yapabilmenin başka bir yolu da ‘zero-waste’ olarak biliniyor. Normal bir gömlek üretirken; kumaşın yüzde 15’i çöpe atılıyor. Pollard bu oranı uygun kalıp kesimleri ile aşağı çekmeyi başardı. Pollarda projeleri dışında birçok üniversitede seminerler verdi.

(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)