FORMULA 1 yarışlarında 7 kez dünya şampiyonu ve 91 kez Formula 1 yarışı birincisi Alman pilot Michael Schumacher geçirdiği bir kayak kazası sonucu kafasından aldığı darbe yüzünden hayat mücadelesi veriyor.
Grenoble Üniversite Hastanesi'nde yoğun bakımda olan Schumacher'in sağlık durumunda minik bir iyileşme olduğunu açıklayan doktorlar ünlü pilotun dün saat 22.00’de ikinci bir ameliyat daha geçirdiğini söyledi. Doktorlar, ikinci ameliyat ile beynindeki en büyük kan pıhtısının alındığını ve beyine uygulanan basıncın azaldığını ifade ederken Schumacher'in hayati riskinin devam ettiğini söyledi. Koma halinde tutulan Schumacher'in vücut ısısının 34 derecede tutulduğunu belirten sağlık ekibi, "Almanya'ya transferi mümkün mü?" sorusuna "Bu durumda yolculuk yapması çok riskli olur" cevabını verdi. Fransa'nın önemli nörotravmatologlarının bir araya geldiği Grenoble Tıp Fakültesi Hastanesi'nin gereken müdahaleler için her türlü ekipmana sahip olduğu belirtilirken, Schumacher'in sağlığı için alınan her kararın birlikte alındığını açıkladı.
Düne göre bugün daha umutlu olduklarını söyleyen doktorlar bu minik iyileşme sinyali sayesinde bu sabah Schumacher'in beyin röntgenlerini çekebildiklerini belirtti. Genel olarak bu gibi travmalarda ilk 3 günün çok önemli olduğunu açıklayan Prof. Pierre Amarenco, bunun ardından hastanın uyanma sürecinin başladığını, bu sürecin 3 haftadan daha fazla sürmesi durumunda hastanın durumunun çok endişe verici olduğunu söyledi.