Ümit KOZAN, Tahsin GÜNER / GÜNEY AFRİKA () - GÜNEY Afrika seferini sürdüren Barbaros Türk Deniz Görev Grubu (TDGG) savaş gemilerini olası korsan saldırılarına karşı Deniz Kuvvetleri Bünyesindeki AMFİBİ ve SAT timleri koruyor.



Dünya denizlerinde sancak göstererek Türk dış politikasını desteklemek, Afrika ülkeleri ile tesis edilen ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla Barbaros Türk Deniz Görev Grubunda (TDGG) bulunan TCG Oruçreis firkateyn , TCG Gediz ve TCG Heybeliada korveti ile Yarbay Kudret Güngör Akaryakıt gemisinin 102 günlük en uzun seferinin 60’ncı gününe ulaşıldı.



Savaş gemilerindeki AMFİBİ ve SAT komandoları, TDGG’nin Ufuk Ötesi gezisinde, gemileri korsanlıkla mücadele, gemiye çıkma ve arama, dar sulardan ve sağ sulardan geçişte kuvvet koruması, seyirde ve limanda gemi koruması, kritik birlik, tesis ve personel koruması görevini sürdürüyor.



Cape Town Limanı’nda, bulunan savaş gemilerindeki AMFİBİ ve SAT komandoları Güney Afrika Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri’nin üst düzey komutanlarına da korsanlıkla mücadele eğitimi verdi.



Gemiyi kaçıran bir korsan gurubu için gemiye çıkan AMFİBİ ve SAT timleri, korsanları etkisiz hale getirdi. Verilen eğitim sırasında Güney Afrikalı denizciler, timlerin eğitim gösterisini ilgiyle izledi.



HALKIN ZİYARETİNE AÇILDI



Bu arada Cape Town Limanı’nda bulunan Türk savaş gemileri, Cape Town Limanı’nda halkın ziyaretine açık tutuluyor. Gemileri ziyaret eden Güney Afrikalılar, Cape Town’da bulunan turistler ve bölgede yaşayan Türkler ilgiyle geziyor. Çocuklara çeşitli hediyelerin verildiği savaş gemilerinde Türkiye’yi tanıtıcı broşürlerde dağıtılıyor.