Engin AKGÜRBÜZ / LYON, () - FRANSA'da 'Yolsuzluk' ve 'Nüfuzunu kötüye kullanma' suçlamasıyla hakim karşısına çıkarılan eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, bir televizyon kanalına röportaj vererek kendini savundu. Soruşturmaların şahsına yönelik bir saldırı olduğunu iddia eden Sarkozy, "Eğer bir yerlerde, bir hata yaptıysam hesabını sonuna kadar vermeye hazırım" dedi.

"BU YAPILANLAR ŞAHSIMA SALDIRIDIR"

'Yolsuzluk' ve 'Nüfuzunu kötüye kullanma' suçlamasıyla hakim karşısına çıkan Fransa eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy Fransız TF1 televizyon kanalı ile Europe 1 radyosuna bir röportaj vererek hakkındaki iddiaları yanıtladı.

Hakkında yapılan soruşturmaların şahsına yönelik bir saldırı olduğunu ileri süren Sarkozy, "Eğer bir yerlerde bir hata yaptıysam hesabını sonuna kadar vermeye hazırım, ama bu yapılanlar şahsıma yapılan saldırılardır" dedi.

Soruşturmayla ilgili gözaltına alınması gerekenin eski maliye bakanı Jerome Cahusac olduğunu iddia eden Sarkozy, kendisine haksızlık yapıldığını savundu.

KADDAFİ'NİN VERDİĞİ İDDİA EDİLEN PARALAR

2007 yılında Muammer Kaddafi tarafından verildiği iddia edilen para için, 2013 yılında telefonlarının dinlenmesine bir anlam veremediğini belirten Nicolas Sarkozy, "Dinlemelerden ne bekliyorlardı? Kaddafi'nin beni telefon ile arayıp parayı geri isteyeceğini mi tahmin ediyorlardı?" dedi.

"HERHANGİ BİR SUÇ YÖNELTİLMEDİ"

Soruşturma dosyasında kendisine bazı kişilerle ispat edilememiş ilişkilerin sorulduğunu kaydederek, kendisine herhangi bir suç yöneltilmediğini belirtip, sosyalist hükümet ve Cumhurbaşkanı François Hollande'ye yüklendi.

Sarkozy, siyasi hayatına devam edip etmeyeceği yönündeki soruyu, "Ülkesini çok seven biri olarak yelkenleri indirmek bana göre değil. Parti genel başkanlığına aday olup olmayacağıma zamanı gelince karar vereceğim, fakat Fransa'nın durumu beni çok üzüyor" diye yanıtladı.