BOSNA Hersek’in başkenti Saraybosna ve Mostara’da 6'ncısı düzenlenen 'Türk Film Festivali’nde, Osman Sınav’ın yönetmenliğini yaptığı 'Uzun Hikaye' filminde rol alan Kenan İmirzalıoğlu, büyük ilgi gördü.
'Uzun Hikaye' filmi gösterimi öncesinde düzenlenen basın toplantısına Kenan İmirzalıoğlu , filmin yönetmeni Osman Sınav ve Türkiye'nin Saraybosna Kültür ve Turizm Müşaviri Dr. Cengiz Aydın katıldı. İmirzalıoğlu, Saraybosna’da bulunduğu için çok mutlu olduğunu söyledi. Kenan İmirzalıoğlu, 'Uzun Hikaye' (Duga Priça) filminde rol aldığında Boşnaklar'ın savaş acılılarını onlar gibi yaşadığını söyledi. Kenan İmirzalıoğlu, Bosna’yı her zaman kalbinde taşıdığını ve bundan böylede taşıyacağını belirtti.
Kenan İmirzalıoğlu, Boşnak asılı olduğundan gurur duyduğunu vurguladı. Filmin galasından bir gün sonra Osman Sınav ve Kenan İmirzalıoğlu, Saraybosna'da Kovaçi Mezarlığı'nda bulunan ülkenin ilk Cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'in mezarını ziyaret etti. İmirzalıoğlu ve Sınav, mezar başında dua etti. Saraybosana’da ve Mostara’da düzenlenen altıncı Türk Film Festivali 11 Mayıs tarihine kadar sürecek.

TK(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)