RUSYA'da yaklaşık iki ay önce tutuklanan Greenpeace Türkiye gönüllüsü Gizem Akhan'ın, bugün çıktığı mahkemede kefaletle serbest bırakıldığı duruşmayı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz da izledi. 

Karar duruşmasını izleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Gizem Akhan'ın özgürlüğüne kavuşmasını "Sevindirici bir haber aldık" diye  değerlendirdi. Kapusuz, mahkeme sonrası 'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Doğrusu Gizem heyecanlıydı. Hürriyetini kaybetmiş olmak herkes gibi onu da etkilemiş. Bir an önce çıkmak istiyordu. 'Ben suç işlemedim, iddia edildiği gibi şiddet içeren bir şey yapmadım. Benim suçlu olduğumu gösteren bir deliliniz de yok elinizde ama siz bu gösteriyi bir suç olarak takdim ediyorsunuz biz bunu suç olarak görmüyoruz' dedi. Başbakanımızın geleceğinden haberi yokmuş, çok memnun oldu. Kendisine 'başbakanımız bugün buraya gelecek yarın toplantı yapıp dönecek' dedim. Partim adına başbakan adına burayı takip ediyoruz. Kendisi için gayret gösteren, destek olan herkese teşekkür etti. Tabi bu karar alındıktan sonra bir müddet burada kalıyor da olsa çok memnun ve mutlu oldu."

SK(SSA)