IRAK'ta Şii din adamı Mukteda El Sadr'a bağlı El Sadr Hareketi'nden bir heyet, Irak Türkmen Cephesi Selahaddin İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Geçmişte Tuzhurmatu İlçesi'nde görev yapan din adamı Seyid Muhammet Taki El Hüseyni başkanlığındaki heyet il başkanı Heytem Haşim Muhtaroğlu ile bir araya geldi. Din adamı ilçe halkına bir çağrıda bulunarak değişim için seçimlere katılmalarını istedi.
Ziyaret sırasında Türkmen mücadeleci Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı şehit Ali Haşim Muhtaroğlu ruhuna Fatiha okundu. Din adamı Muhammet Taki, merhum şehit Ali Haşim Muhtaroğlu ile güzel ilişki içerisinde olduklarını belirterek Tuzhurmatu ilçesi için güzel ve olumlu çalışmalarda bulunduğunu belirtti.
Heyet ilçedeki Türkmenler'in sürekli terör saldırılarına maruz kaldığını belirterek El Sadr Hareketi olarak sürekli Türkmenler İle dayanışma içerisinde olduklarını belirtti. Irak Türkmen Cephesi Selahattin il başkanı Heytem Haşim Muhtaroğlu da, heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, Türkmenler İle olumlu tavırlarından dolayı El Sadr Hareketine teşekkür etti. 'ya konuşan din adamı ilçe halkına bir çağrıda bulunarak değişim için seçimlere katılmalarını isteyerek şunları söyledi:
 "Allah'ın izni ile mutlaka değişim gelecektir ve bu konuda Seyid Mukteda Elsadr, Irak halkından değişim sürecine destek olmalarını ve sorumlu devranmalarını istiyor. Irak halkına Maliki döneminde yaşatılan mezalimler, halkın 30 Nisan'da yapılması beklenen parlamento seçimlerine katılmasıyla son bulacaktır, ey şehitler diyarı yaralı Tuzhurmatu halkımız evet seçime katılın ve yönetimi değiştirin."

AHM(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)