RUSYA ve Japonya Dışişleri Bakan yardımcıları İgor Morgulov ve Sinsuke Sugiyama'nın katılımıyla Tokyo'da barış anlaşması görüşmeleri başladı.
Rus haber ajansı Ria Novosti'de yer alan habere göre İgor Morgulov görüşme öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "İki ülke arasındaki ve uluslararası problemleri görüşmeye hazırız. Bu Rusya ve Japonya arasında barış anlaşması imzalanması amacıyla planlanan görüşmelerin ilk raundu. Bu görüşmede sorunların tarihi boyutunu ele alacağız" ifadesini kullandı.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov daha önce yaptığı açıklamalarda iki ülke arasındaki sorunların tarihi boyutlarının görüşüleceğini ve bunun tartışmaların ana maddesi olması gerektiğini kaydetti.
2. Dünya Savaşı’ndan bu yana Rusya ve Japonya arasında hala resmen imzalanmayan barış anlaşması için görüşmelere başlanmasına Nisan ayında Japonya Başbakanı Shinzō Abe'nin Moskova'ya ziyareti sırasında karar verildi. Daha sonra Ağustos ayında iki tarafın Dışişleri Bakan Yardımcıları Moskova'da buluşarak barış anlaşması ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.

SK(SS)