Rusya'da Restoranda Fare Burger Satılıyor
Rusya'nın Kafkasya bölgesinin kuzeyindeki Krasnodar şehrinde bulunan 'KrasnodarRestoran'da, hamburger ekmeği arasında bolca yeşillikle birlikte fare etinden yapılma burger servis edilmeye başlandı. Kunduz olarak nitelenen burgerin, etinin açık renkli ve sulu olduğu, tadının hindi ile domuz eti arasına konumlandırılabileceği belirtildi.
FARE ETİNİ BİRÇOK DOKTOR VE DİYETİSYEN TAVSİYE EDİYORMUŞ
Fiyatı 550 ruble (28.50 TL) olan fare burgerin Moskova'daki bazı kafelerde de satıldığı açıklandı. Bu sıra dışı burger fikri, lokantanın sahibi aynı zamanda şefi olan Takhir Kholikberdiev'den çıkmış. Takhir, fare eti yeme fikrinden insanların midesinin bulanmaması gerektiğine inanıyor. Guardian muhabiri Shaun Walker'a konuşan Takhir: "Fare gerçekten çok temiz bir hayvan. Sadece otçul olduğu için değil, hayvanın tükettiği bütün yiyecekler yemesinden önce yıkanıyor. Ayrıca farenin etinde yüksek miktarda omega-3 asitleri bulunuyor. Birçok doktor ve diyetisyen tavsiye ediyor." sözlerini sarf etti. Şef Takhir, fare burgerin ülke çapında hızla yayıldığını belirtti.



FARE ETİNDEN MANTI, SOSİSLİ VE DÜRÜM DE SERVİS EDİLİYOR
"Burada Krasnodar'daki restoranımda ve diğer restoranlarımdan birinde fare burgerin satışını yapıyorum. Diğer şefler de fare etini kullanmaya başladılar. Şu anda Moskova'da piyasada her gün fare etini temin edemeyebilirsiniz." açıklamalarını yapan Takhir'in restoranında ayrıca fare sosislisi, fare etinden mantı ve lahana yaprağında fare etinden dürüm servis ediliyor.