İNGİLTERE'de yayımlanan Daily Mail gazetesi dünyanın en uzun boylu kızı olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren 17 yaşındaki Rumeysa Gelgi'yi haber yaptı.
’Weaver Sendromu’ olması nedeniyle boyu hızla uzayan ve boyu 2 metre 13.5 santimetre olarak ölçülen Rumeysa'nın dünyanın 18 yaş altı en uzun boylu genç kızı olduğunun tescillendiğini yazan Daily Mail, genç kıza 9 Temmuz'da düzenlenen törenle Guinness Rekoru sertifikasının verildiğini aktardı.
Sertifika töreninden fotoğrafların da yer aldığı haberinde gazete, Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yaşayan Rumeysa'nın ellerinin 24.50 cm ayaklarının ise 30.5 cm olduğunu, diğer kardeşlerinin ise normal kilo ve boyda olduğunu belirterek genç kızın hareket etme problemleri nedeniyle tekerlekli sandalye ve yürüteçlerle ayağa kalkabildiğini yazdı.
Daily Mail, Rumeysa'nın görünüşü dolayısıyla geçmişte insanların garip bakışlarına ve davranışlarına maruz kalarak bundan üzüntü duyduğunu ama artık bu davranışların onu rahatsız etmediği açıklamalarına yer vererek genç kızın'' uzun boylu olmanın olumlu taraflarına konsantre oluyorum. Herkesten farklı olmak hoşuma gidiyor'' açıklamalarını aktardı.
Gazete, Doktor Ömer Hakan Yavaşoğlu'nun denetiminde Rumeysa'nın boyunun Guinness Dünya Rekorlar rehberine uygun olarak ölçüldüğünü ve Guinness'in Türkiye Temsilcisi Şeyda Subaşı Gemici'nin de ölçümde hazır bulunduğunu söyledi.
Daha fazla uzamasının beklenmediği Rumeysa'nın dünyanın en uzun adamı rekorunu elinde bulunduran 251 cm boyundaki Sultan Kösen'in rekorunu kıramayacağını yazan gazete, Rumeysa'nın rekorunun eylül ayında yayınlanacak 2015 Guinness Dünya Rekorlar Kitabı'na kaydedileceğini yazdı.