CUMA günü 94 yaşında ölen Rum Yönetimi eski başkanlarından Glafkos Klerides, Ayia Sofya Kilisesi'nde düzenlenen ayin ardından devlet töreniyle Saints Konstantinu ve Elenis Mezarlığı'ndaki aile mezarlığına defnedildi.
Klerides için bugün ilk olarak Aya Sofia Kilisesi'nde Başpiskopos Hrisostomos'un yönettiği bir ayin düzenlendi. Ayin ardından konuşma yapan Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Kleridis'in vatanı ve halkı için yaptıklarından minnettar olduğunu söyledi. Daha sonra Kleridis'in cenazesi Saints Konstantinu Elenis Mezarlığı'ndaki aile mezarlığında toprağa verildi. Klerides'in cenaze törenine KKTC'den de bazı parti ve sendika yetkilileri katıldı.
ÇELENK YERİNE KAYIP ŞAHISLAR KOMİTESİ'NE KATKI 
Klerides'in Rum kayıplar ile ilgili hassasiyetinin bilinmesi üzerine ailesinin, halkın cenazeye çelenk göndermek yerine Kayıp Şahıslar Komitesi'ne katkıda bulunmasını istediği belirtildi. Kayıp Şahıslar Komitesi'ne katkı yapmak isteyenlerin, gerek cenazenin gerçekleştirileceği Kilise'de, gerekse ilgili bankalardaki hesaplara katkıda bulunabilecekleri de belirtildi.
  AR(AÖ/İD)