Faruk ZABCI/LONDRA, ()- Rebekah Brooks telekulak mahkemesinde suçsuz bulundu. Old Bailey jürisi Rebekah Brooks’u suçsuz, Andy Coulson’u suçlu buldu.

News International’ın eski yönetici Rebekah Brooks, 8 aydır her gün kocası Charlie Brooks ile gittiği Ağır Ceza Mahkemesi Old Bailey’den özgür bir kadın olarak çıktı.

Rebekah Brooks üç buçuk yıl süren telekulak soruşturmasından sonra 8 ay süren mahkemenin 8 gün karar için çekilen jürisi tarafından tüm suçlamalardan suçsuz bulunurken, David Cameron’un yanına asistan olarak giren eski News of the World editörü Andy Coulson, telefon dinleme suçundan suçlu bulundu. Başbakan David Cameron’un bir zamanlar editöre yakınlığından yeni bir darbe alması bekleniyor. Telefon dinlemekten suçlu bulunan Andy Coulson, David Cameron’un haberleşme direktörlüğünü yapmıştı. Başbakanın Haberleşme Direktörlüğü’nden istifa etmek zorunda bırakılan Andy Coulson’un şimdi hapis cezasına çarptırılması bekleniyor.

Kararı örenince Rebekah Brooks’un fenalaştığı ve Old Bailey’den ayrılmadan önce tedavi gördüğü öğrenildi.

Telefon dinleme suçundan beraat eden Rebekah Brooks, Prens William’ın bikinili fotoğrafına 4,000 sterlin ödemek suçundan da aklandı.