DANİMARKA'da ilk kez 2013 yılında başlatılan ramazan yardımından yararlananlarının yarısının Danimarkalı olduğu bildirildi.
'Ramazan Sepeti' adlı dernek tarafından başlatılan ve aralarında Türk kasabı 'Ali Baba'nın da bulunduğu sponsorların yardımı ile gerçekleştirilen yardımlardan sorumlu Jannah Betina, yardımlarımızdan yararlananların yarısının Müslüman olmayanlar olduğunu söyledi. Betina, şöyle dedi:
"Bunların da çoğu Danimarkalı. Din ve millet ayrımı yapmıyoruz. Fakirlik sınırı altında olan her aileye ramazan yardımı yapıyoruz. Bu yıl 44 aileye ramazan sepeti ve hediye çeki dağıtacağız. Başvuru tarihi olan geçen haftaya kadar 49 aile bize başvurdu 44 aile yardım hakkını elde etti. Daha insanlara yardım etmek isteyenler olursa bize para ya da yiyecek yardımı yapabilir."
Rosen Derneği de her yıl olduğu gibi Stefaan Kilisesi önünde Ramazan yemeği vereceğini açıkladı. 3 ayrı çeşitten oluşan ramazan sepetlerinde, oyuncak, okul malzemesi ve yiyecek içecekler bulunuyor. Ramazan sepetlerinin değeri ise ihtiyaç sahibine göre 450 (60 Euro), 650 (89 Euro) ve 900 kron (123 Euro) değerinde oluyor.
 

FOTOĞRAFLI