RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna Devlet Başkanı Petr Poroşenko ile görüşmesinin ardından gazetecilerin karşısına geçti. Rus lider, bu formatta yapılan görüşmenin iki taraf için de çok faydalı olduğunu ifade etti.
Putin yaptığı açıklamalarda, bu durumun nasıl sonuçlanacağını bilmediğini ancak, endişelerii bir kez daha dile getirme şansı elde ettiklerini söyledi. Putin, Poroşenko ile Ukrayna'nın doğusundaki çatışmaların barışçıl çözüm şartlarını görüşmediklerini belirterek, "Biz Rusya olarak ateşkes ilan edilmesi için gereken şartları, Kiev, Donetsk ve Luhansk'ın anlaşmalarıyla ilgili bir açıklama yapamayız" dedi.
Rusya, Belarus, Kazakistan ve Ukraynalı devlet başkanları, AB yetkililerinin katılımıyla birlikte dün gece saatlerine kadar Ukrayna'daki durumu ve Donetsk'in barış içinde yaşadığı günlere dönmesi için yapılması gerekenleri görüştü. Yapılan anlaşmalara göre, en yakın zamanda ülkenin doğusunda ateşkes planı hazırlanacak ve Ukrayna-Rusya- AGİT Grubu'nun çalışmaları yenilenecek.