Siyamend KAÇMAZ / MOSKOVA () -Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna Devlet Başkanı Petr Poroşenko ile ortak bir şekilde Avrupa Birliği yetkilileri ve Gümrük Birliği'ne üye ülkelerin devlet başkanları Aleksandr Poroşenko ve Nursultan Nazarbayev ile görüşmek üzere Minsk'e gitti.

Konuyla ilgili yapılan açıklamalara göre, taraflar Ukrayna krizinin sonlanması için yapılması gerekenleri ve Kiev'in AB ile entegrasyon anlaşması imzalamasından sonra ekonomik ilişkilerde yaşanacak değişiklikleri masaya yatıracaklar.

Devlet Başkanı Putin'in Belarus'a ziyaretinin en beklenen anı Ukrayna Devlet Başkanı ile yapacağı ikili görüşmesi olacak. Daha önce konuyla ilgili açıklama yapan Devlet Başkanı'nın basın danışmanı Dmitri Peskov, Rusya ve Ukrayna Devlet Başkanları'nın görüşmesi halinde Ukrayna krizini, insani yardım konvoyunu, ülkesinden kaçan Ukrayna vatandaşlarını ve ikili ilişkileri masaya yatıracaklarını bildirmişti.

Minsk'te Avrasya Ekonomik Yüksek Konseyi'nin toplantısının yapılması planlanıyor. Toplantıya daha sonra Avrupa Birliği yetkilileri ve Ukrayna Devlet Başkanı katılacak.