RUSYA Devlet Başikanı Vladimir Putin, aralarında Gizem Akhan'ın da bulunduğu Greenpeace üyelerinin de yararlanacağı affın özellikle Greenpeace aktivistleri için olmadığını ve bu yaşananların onlara ders olmasını umduğunu söyledi.
Putin, gazetecilerin sorularını yanıtladığı ve geleneksel hale gelen basın toplantısında Greenpeace aktivistleriyle ilgili soruya verdiği cevapta, "Aktivistler de aftan yararlanabilir. Ancak, bu affın onlar için kabul edildiğini söyleyemem. Yaşananlar umarım onlar için ders olur. Greenpeace organizasyonuyla birlikte olumlu işler yapmayı umuyorum. Olay çıkarmak yerine, ekolojik riskleri en aza indirmek için birlikte çalışmalıyız. Biz onlarla iş birliği yapmaya hazırız" dedi.
Putin, son günlerde dünya gündeminde olan Ukrayna ile ilgili bir soru üzerine de Putin, Ukrayna'nın AB'ye entegrasyonuna karşı olmadığını bu durumda kendi ekonomisini korumak zorunda kalacağını açıkladı. Putin, şöyle konuştu:
"Biz Ukrayna'nın AB'ye girmesine asla karşı değiliz. Biz sadece böyle bir durumda kendi ekonomimizi korumak zorunda kalacağımızı açıkladık. Ukrayna kapılarını AB'ye açarsa, Kiev ile aramızdaki ticaret ilişkileri eskisi gibi olmayacaktır." 
Putin Ukrayna'ya yaptığı yardımlarla ilgili ise şu açıklamaları yaptı:
 "Eğer, 'Biz kardeş ülkeleriz, kardeş halkız' diyorsak, o zaman öyle davranmalıyız ve Ukrayna halkına bu zor zamanında yardım etmeliyiz. Ukrayna'ya yardım etmemizin en önemli nedeni budur."
  SK(GE/İD)