Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bugün Moskova’da bir okulda yaşanan rehin alma olayını büyük bir trajedi olduğunu ve gençlerin eğitimine daha çok önem verilmesi gerektiğini kaydetti.
Bugün Pskov'da düzenlenen kültür ve sanat konulu konsey toplantısının açılışında Moskova’da bir polis bir öğretmenin ölümü ve bir polisinde yaralanması ile sonuçlanan 263 numaralı okulda yaşanan rehin alma olayı ile ilgili konuştu. Putin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yeni nesli sanatsal açıdan zengin yetiştirmek gerek. Tiyatro, müzik ve sanatı anlayan ve değer veren gençler yetiştirmeliyiz. Eğer biz bunu zorunlu hale getirseydik, belki de bugünkü trajedi yaşanmayacaktı" ifadelerini kullandı.
Hatırlanacağı üzere bu sabah Moskova'nın kuzey-doğusunda bulunan 263 numaralı okula giren silahlı bir kişi okulda dehşet saçtı. Okul bekçisine kendisini silah zoruyla içeri aldıran saldırgan daha sonra 10. sınıfın ders gördüğü biyoloji sınıfına girdi ve buradaki 20 kadar öğrenci ve öğretmeni rehin aldı. Okul bekçisinin haber vermesi ile olay yerine gelen polislere ateş açan saldırgan bir polisi yaraladı. Geri çekilen polisler bir kez daha içeri girmeyi denedi ancak saldırgan bu sırada bir polis memurunu daha yaraladı. Yaralanan polislerden birisi hayatını kaybederken saldırgan bir öğretmeni daha öldürdü ve sonrasında etkisiz hale getirilmişti. SK (AÖ)