KOSOVA Meclisi'nde onaylanan 2014 yılı Kosova Bütçesi Yasa Tasarısı ile Kosova Demokratik Türk Partisi ( KDTP ) Milletvekilleri'nin Prizren'de Türk Kültür Merkezi kurulması ve özel medyaya destek sunak amacıyla 200 bin euro ayrılması önergeleri oy birliğiyle kabul edildi. 
Kosova'nın 2014 bütçesinde Prizren'de Türk Kültür Evi inşası için 150 bin, özel medya için 200 bin euro ayrıldı. Genel Kurul toplantısında KDTP Milletvekilleri Müferra Şinik, Enis Kervan ve Fikrim Damka'nın bu önergeleri geçirmesi Kosova Türk Toplumunda memuniyet yarattı. KDTP milletvekili Fikrim Damka, şöyle dedi:
"Bu bütçeden Türk toplumu da direkt olarak pay kazandı. Geçen yılki bütçe ile Mitroviça'da Türk Kültür Merkezi'ni inşa etmeyi başardık. Prizren'de en azından ilk aşamada projenin yapım ve inşatının başlaması için bütçeden 150 bin euroluk pay ayırdık. Prizren'deki Türk Kültür Merkezi'nin inşaasına 2014 yılının ilk günlerinde başlanacak."
Fikrim Damka, bütçeden özelikle kendi ısrarları üzerine özel destek sunmak amacıyla yaklaşık 200 bin euroluk para sağladıklarını da bildirdi. Damka, özel medya için başbakalık fonundan bu para bütçeye aktarıldığını ileri sürerken, "Tabii ki buradan özel Türk medyaları da faydalanacaklardır" dedi.
  TK(GE/İD)