KOSOVA’nın başkenti Priştine’de yeni göreve başlayan, Belediye Başkanı Şpend Ahmeti, işyerine makam aracı yerine otobüsle gitmeye başladı, ardından korumalarını işten çıkardı ve son olarak Priştine’deki ruhsatsız işyeri ve binaların yıkımına başladı.
Belediye Başkanı Şpend Ahmeti, Kosova’nın en büyük AVM’lerine sahip olan 'Elkos Grubu' firmasının inşa ettiği yeni AVM’yi ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıktırma kararı aldı. Kodra e Trimave semtinde 'Elkos Grup' firmasının inşa ettiği binaya müfettişler, polis eşliğinde giderek, yıkım çalışmalarına başladı. Yıkımı durdurmak isteyen şirket temsilcisi Fatos Alimehay, başkan Şpend Ahmeti’nin üyesi olduğu Vetvendosye Hareketi’nin yıkımı amaçlı ve Kentleşme Müdürlüğünden yanıt almadan gerçekleştiğini ileri sürdü. Elkos Grup'un sahibi , milletvekili ve 63 milyon euro mal varlığı ile Kosova’nın ikinci en büyük zengini olan Ramiz Kelmendi bu yıkımın siyasi amaçla yapıldığını belirterek konuyu Kosova Meclisi’ne taşıyacağını bildirdi. Belediye Başkanı Şpend Ahmeti şöyle dedi:
"Halka söz verdiğim gibi, Kosova’nın en zengini dahi olsa yolsuzluklara, ruhsatsız yapılara izin vermeyeceğim."
Başkan Şpend Ahmeti’nin çalışmaları vatandaşlar tarafından memnuniyet ile karşılandı. Kosova medyası ise haberi "Nihayet Zenginlere Baş Eğmeyecek Bir Başkan Çıktı" manşetiyle verdi.