KOSOVA'da Priştine Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Gaşi’nin istifasını isteyen öğrenciler protesto gösterilerine bugün de devam etti. Yüzlerce öğrenci rektörlük binası önündeki polis barikadını aşarak rektörlük bahçesine girdi. Bugünkü protesto gösterisine sivil toplum kuruluşlarından da destek geldi.
Sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği protesto yürüyüşü öğrenci yurtlarından başladı. Protesto gösterilerine katılan bir diğer grup ise, İskender Bey Meydanı'ndan Priştine Üniversitesi Rektörlük binası önüne yürüdü. Rektörlük binası önünde birleşen gruplar, polis barikadını aşarak, bahçeye girdi. Öğrenciler, Rektör Prof.Dr. İbrahim Gaşi’nin istifa etmesini, üniversitedeki yolsuzlukla ilgili soruşturmanın başlatılmasını, yurtlardaki yaşam şartlarının iyileştirilmesini, Yönetim Kurulunun istifası ile iktidarın Üniversite çalışmalarına karışmamasını istedi.
Protestocu öğrenciler ise, sembolik eylemleri çerçevesinde, polise, üzerinde tank resmi ve 'Sadece bu eksik' sözünün yazdığı bir afişi polisin nöbet tuttuğu demir parmaklıklara astı. Üniversite rektörüne de bir kutu içinde doldurulmuş kırmızı boya getirdi. Öğrenciler kutudaki kırmızı boya gibi "Kanın Dökülmesini İstemiyoruz" çağrısında bulundu.
Yarın Kosova Meclisi gelen Kurul toplantısında Rektör İbrahim Gaşi konusunu görüşülecek.