AVRUPA'nın en genç ülkesi Kosova’nın başkenti Priştine'de yeni seçilen belediye başkanı Şpend Ahmeti, yaklaşan yılbaşı nedeniyle sokakları rengarenk ışıklarla, göz karmaştıran çam ağaçlarıyla donattı.
Prişine’deki başbakanlık binası önüne dikilen 20 metrelik çam ağacı ilgi odağı oldu. Birkaç metre ötede bulunan 1.5 kilometrelik Rahibe Teresa Meydanı ise boydan boya kırmızı toplarlarla ve 1.5 milyon küçük ışıkla donatıldı. Işıl ışıl bir görünüm alan Rahibe Teresa Meydanı'nda görsel bir şölen sunuluyor . Yılbaşı atmosferini yaşamak için kendilerini sokağa atanlarda yeni yıl heyecanı iyiden iyiye seziliyor. Priştine Belediyesi, şehrin yılbaşı için süslenmesine 100 bin euro harcadı.
'YILBAŞI FUARI' İLGİ GÖRÜYOR
Yılbaşı hazırlıkları kapsamında Rahibe Teresa Meydanı'nın hemen yakınında bulunan Zahri Payaziti Meydanı'nda AB tarafından desteklenen Ardarda Ağı tarafından düzenlen 'Yılbaşı Fuarı' büyük ilgi görüyor. İlk kez Priştine'de düzelenen yılbaşı fuarında yok yıl başı için şarap ve gıda ürünlerini çok ucuz bir fiyattan satılıyor. Bunun yanı sıra fuarda yılbaşı için hediyelikler de satılıyor. En büyük ilgiyi çeken ise el işi hediyelikler oldu. Muhteşem Yüzyıl kadınlar dizisinde kullanılan ve şu anda moda haline gelen büyük taşlı yüzüklere büyük ilgi gösteriyor. (Haber-Kamera Turan KASAP/PRİŞTİNE, ()