İNGİLTERE’nin yüksek tirajlı gazetelerinden Daily Mail, Polis Sendikası’nın gizlice bir halkla ilişkiler şirketiyle anlaşarak bakanlara karşı taktik aldığını yazdı.
Daily Mail’in haberine göre Polis sendikası Plebgate skandalı patlamadan önce gizli kampanya yapabilmek için bir PR şirketiyle anlaşarak taktik aldı. Açıklamanın polis sendikası yetkilileri ile Muhafazakar Parti arasındaki ilişkileri kötüleştireceğine dikkat çekildi. Daily Mail, "Polise Güven yolsuzluklarla sarsıldı" başlıklı  haberinde halkın polise güveninin son yolsuzluk skandallarıyla sarsıldığına ve halkın polisle ilgili olarak hayal kırıklığına uğradığına dikkat çekti.
PLEBGATE SKANDALI
Muhafazakar Parti disiplinini sağlayan kişi (whip) polislere rütbesiz, bayağı kişiler anlamında plebe diye hitap edince 19 Eylül 2012’de İngiltere’de Plebgate Skandalı patladı. Bu sıralarda polisler rüşvet ve yolsuzlukla suçlanıyordu. Plebgate Skandalı patladığında polis ve Muhafazakar Hükümet kapıştı. Baş whip Andrew Mitchell istifa etmek zorunda kaldı. Andrew Mitchell’in 10 Downing Street’te görev yapan polislere küfür ettiği güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

FZ(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)